Zo leer je de Smart Rivers aanpak zèlf toepassen

De aanpak van Smart Rivers begint in het gebied en bij de rivier. Daar organiseren we dan ook onze algemene Masterclasses en voorlichtingsdagen. Maar cursussen, teambegeleiding en voorlichting op maat zijn ook mogelijk.

Smart Rivers is opgericht als kennis- en expertise platform. We doen  niets liever dan die kennis doorgeven en toepasbaar maken. En dat is hard nodig: er is grote behoefte aan een nieuwe generatie rivierkundigen, ontwerpers én bestuurders die begrijpen hoe je met het DNA van de Rivier als fundament grote rivierprojecten kunt realiseren.

Young Professional Masterclasses

In 2021 zijn we begonnen met de Young Professionals Masterclasses. Toegangseisen: je studeert of je hebt maximaal vijf jaar werkervaring, en vooral: je hebt een passie voor de rivier. Je trekt in kleine groepen door een bijzonder projectgebied of langs een riviertraject. Op verschillende locaties ontmoet je experts met ervaring in het gebied. Zij vertellen over hun visie en bijdrage aan het project, maar plaatsen dat ook in een bredere context. Zo leer je een project integraal kennen, met alle ups en downs, keuzes en consequenties. We realiseren deze Masterclasses in samenwerking met het Nationaal Water Traineeship en de HAN. Heb je belangstelling: geef je per mail op, of kijk hier naar de geplande Masterclasses.
 

Smart Rivers Masterclass 2022

In 2022 is (voorlopig) de laatste ronde van de Smart Rivers Masterclass bestemd voor alle professionals in het rivierengebied. Tijdens deze Masterclass leer je systemisch kijken naar een kijken naar het hele riviersysteem, om vervolgens in te zoomen op riviertrajecten naar keuze. Tijdens deze ronde, waarin je kan kiezen uit vier riviertrajecten, is er extra aandacht voor de weerbarstige praktijk rondom rivierprojecten. Heb je belangstelling voor volgende edities van Smart Rivers Masterclass voor jezelf, jouw organisatie of jouw project, neem dan contact met ons op.

 

Supervisie en teambegeleiding

Toepassen van de Smart Rivers aanpak vraagt  om het doorbreken van oude patronen en sectoraal denken. Dat bereik je niet met alleen kennisoverdracht. Smart Rivers helpt bij het realiseren van de juiste begeleiding van teams en samenwerkingsverbanden die serieus werk willen maken van integrale oplossingen en ontwerpen volgens het DNA van de rivier. Wij voeren dergelijke trajecten alleen bij uitzondering zelf uit maar verbinden je graag met de juiste experts.

Introductiesessies en cursussen op maat

Benieuwd wat Smart Rivers voor jou, jouw organisatie of jouw project kan betekenen? Neem contact met ons op voor een introductie sessie. En mocht je met meer mensen de diepte in willen bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.