Van trajectposter naar systeemschets

Ontwerpen volgens het DNA van de Rivier begint met de vraag: waar ben je hier eigenlijk? Wat is de aard van het bodem- en watersystemen? De Smart Rivers trajectposters zijn dan een prima startpunt, maar die zijn niet gedetailleerd genoeg voor het begrip van een specifiek gebied of uiterwaard.

Daarom maakt Smart Rivers op verzoek systeemschetsen van een locatie. Zo kunnen partijen samen zien hoe het rivier en landschapssysteem in hun gebied in elkaar zit, wat hier ‘het DNA van de Rivier’ is. Het voordeel: je legt een objectief en ‘fysiek’ fundament onder die discussies. En je kunt nu samen bespreken hoe plannen en ideeën ingrijpen op het systeem.

Systeemschetsen of DNA-verkenningen (dan zit er ook een rapport bij dat al op specifieke vragen ingaat) hoef je niet door Smart Rivers te laten maken. Vraag het vooral direct aan Smart Rivers experts of andere rivierkundigen. Mocht je toch behoefte hebben aan hulp of begeleiding? Neem dan contact met ons op!

NB. Op het plaatje zie je een fragment van een systeemschets die Smart Rivers maakte op verzoek van partijen rond de Terrassenmaas!

systeemschets