Smart Rivers is er voor iedereen, die wat wil van de rivier

Iedereen wil wat van de rivier. Maar het is ook andersom: rivierprojecten hebben soms grote gevolgen voor de omgeving en belanghebbenden. Smart Rivers kan helpen om tot de beste integrale oplossing te komen.

Omwonenden, bedrijfsleven, grondeigenaren, overheden, mijnbouwers, (natuur)NGO’s en branche-organisaties – bij grote ruimtelijke projecten schuiven ze allemaal aan tafel. Dat is bij ingrepen in en rond de rivier niet anders. De belangen zijn groot. Sommigen worden direct geraakt, anderen beroepen zich op wettelijke mandaten, en velen hebben hun plan en soms het budget al klaar liggen. En dan moet de participatie, de planvorming, het ‘samen werken’ nog beginnen.

Het systeem als ordenend principe. Dat is er voor iedereen

Iedere partij kan gebruik maken van de kennis en ondersteuning van Smart Rivers. Wij hebben zelf geen belang in het gebied. En we zullen ook nooit één belang vertegenwoordigen. De systeemgerichte aanpak is een ordenend principe, dat juist helpt bij trade-offs om tot een haalbare en werkelijk integrale oplossing te komen – en die oplossing óók te realiseren. Iedere partij die daarin is geïnteresseerd kan zich tot Smart Rivers wenden.

Wat kan er eigenlijk in ons gebied?

Een integrale oplossing begint bij een concreet en gedeeld beeld van het rivier- en gebiedssysteem. Wat kan er eigenlijk? En wat niet? De natuurlijke processen, bodem en water, zijn leidend. Maar wat betekent dat op een specifieke locatie? Wat zijn de grenzen en mogelijkheden in een gebied? Hoe pak je een systeemanalyse op en vind je – indien nodig – de juiste adviseurs? Begin gewoon bij de Smart Rivers posters – die vind je hier. Wil je een beter beeld en echte systeemschetsen? Neem dan contact met ons op.

 

ondersteuning van belanghebbenden

Hoe zorgen we ervoor dat mooie beloftes ook uitkomen?

Aan het begin van een project zijn er mooie plaatjes en goede bedoelingen. De concessies en het verlies van kwaliteit komen later. Hoe voorkom je dat? En hoe zorg je ervoor dat de gewenste resultaten van een project er ook echt komen? Kijk eerst eens naar De Kwaliteitsestafette – de poster kan je hier downloaden. Maar voor een review of advies voor effectieve kwaliteitsborging in jouw project kan je altijd contact met ons opnemen.

Wie komt ons helpen?

Eerlijk is eerlijk: dat zal niet Smart Rivers zijn, tenminste niet voor de langere termijn. Wij bieden kennis en expertise aan. Als het nodig is kunnen we adviseren om een spannende periode te overbruggen. Soms heb je echter meer hulp en uitvoeringskracht nodig. Smart Rivers kan je helpen de juiste adviseurs te vinden en effectieve samenwerkingen te smeden.