De eerste YP Masterclass van 2023: we gaan terug naar Ooijen-Wanssum.

Op veler verzoek terug op de agenda van de Young Professionals Masterclass: Ooijen-Wanssum. Op 28 april trek je in kleine groepen langs kenmerkende locaties in het gebied en ga je in gesprek met experts die hun ervaring en visie op het gebied, het ontwerp en de ontstaansgeschiedenis met jou delen. Belangstelling? Geef je nu direct op – er is nog beperkt ruimte!

De gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is nog altijd een voorbeeld voor een integrale aanpak van natuur, economische ontwikkeling en verbetering van het riviersysteem. En het hoogwater van juli 2021 bewees dat de innovatieve waterkeringen er niet alleen ruimtelijk mooi bij lagen. Het is maar de vraag of Venlo en andere steden het zonder Oijen-Wanssum droog hadden gehouden.

De Young Professionals Masterclass wordt zoals altijd ingeleid met een online college. Op de dag zelf ga je in kleine groepen (tot 15 man) het gebied in. Op verschillende locaties staan gerenommeerde experts klaar om je daar meer te vertellen over de plek en hun specifieke ervaring en expertise. En met jullie in gesprek te gaan op basis van jullie vragen! Tijdens deze editie gaan we ook nog in op de vraag: wat kunnen we leren van Ooijen-Wanssum nu bodem en water (eindelijk!) leidend zijn bij ruimtelijke ontwikkelingen.

Heb jij enkele jaren werkervaring? Of ben je bezig met je master? En heb je een passie voor de rivier? Geef je dan snel op.

Geen belangstelling voor Ooijen-Wanssum, maar wel voor de andere Masterclasses van 2023 – stuur ons een berichtje, dan houden we je op de hoogte. Het complete programma is over enkele weken gereed.

We kunnen de Masterclasses alleen realiseren dankzij de samenwerking met het Nationaal Water Traineeship, de HAN en met de steun van WNF en het ministerie van LNV. Dank je wel!