21 Oktober: de Smart Rivers Young Professionals Masterclass (inschrijving gesloten)

Woensdag 21 oktober organiseert Smart Rivers met de HAN de Young Professionals Masterclass. Een nieuwe generatie rivierprofessionals ontmoet drie toonaangevende experts. De deelnemers bezoeken het project Ooijen-Wanssum, een bijzondere gebiedsontwikkeling rond de Terrassenmaas. In kleine groepen trekken ze – liefst op de fiets – door het gebied. Daar bespreken Lodewijk van Nieuwenhuijze, Bert Overkamp en Bart Peters de dilemma’s en de oplossingen, die je tegenkomt als je wil ontwerpen ‘volgens het DNA van de Rivier’. Dit zijn dé ontwerp uitdagingen waar een nieuwe generatie de komende jaren mee aan het werk moet.

Let op: de inschrijving is gesloten. Deze eerste editie is vol. Maar met een mailtje kan je je nu al aanmelden als belangstellende voor volgende edities.

Deelname voor deze eerste Young Professionals Masterclass is gratis. Vereisten: deelnemers zijn student (liefst in de laatste fase), of hebben al enkele jaren werkervaring. Maar het allerbelangrijkste: een passie voor de rivier! Schrijf je in via: masterclass@smartrivers.nl. Kan of wil je zelf niet, maar ken je wel mensen die in aanmerking komen: stuur ons een mailtje.

Het programma

  • Op 21 oktober begint de YP Masterclass op een centrale locatie in de buurt van Wanssum. Start: 12:30 – de details volgen.
    Er is geen plenair gedeelte vooraf – dat is lastig vanwege Corona en bovendien gaan we liever met kleine groepen het gebied in. We hopen op mooi herfstweer, maar iedereen moet wel een goede jas en waterdichte schoenen meenemen.
    In het projectgebied bezoek je drie locaties, die je steeds zelf moet bereiken. Daar krijg je van een Bart, Lodewijk en Bert een introductie. We gaan in kleine groepen: dus er is vooral veel gelegenheid voor vragen en een uitwisseling van ervaring. Ook aanwezig om te sparren: Jeroen Rijke (lector aan de HAN) en Martijn Daalder (voorzitter van Smart Rivers).
  • Op 9 oktober om 12:30 is er een digitale digitale lunch-bijeenkomst. Dan vertellen we je meer over dit unieke project en het gebied. Ook gaan we dan in op de aanpak van Smart Rivers, die voortbouwt op dertig jaar ontwerpervaring en nu houvast geeft voor nieuwe projecten. We maken dan kennis en we delen vragen en opmerkingen over het programma.
  • Tijdens een digitale evaluatiebijeenkomst achteraf (datum en tijdstip nog te bepalen) reflecteren we op wat we ervaren hebben, en horen we graag hoe een volgende Young Professionals  Masterclass eruit moet zien.

Een Masterclass voor een nieuwe generatie rivierexperts. In samenwerking met de HAN.

We hebben ruimte voor ca. 20 deelnemers. Dit is een bijeenkomst voor een nieuwe generatie ingenieurs, ontwerpers, landschapsarchitecten, beheerders, ecologen, projectmanagers, rivierkundigen – eigenlijk iedereen die met hart voor de rivier de grote ruimtelijke opgaves in Nederland wil aanpakken. We zijn blij dat we dit initiatief met het lectoraat Sustainable River Management van de HAN kunnen realiseren.